Piec do pizzy opalany drewnem (przenośny)

Szamotowy piec do pizzy opalany drewnem

Magia Toskanii w Twoim ogrodzie ...

3 499,00 zł brutto

Opis

Dlaczego warto?


  • innowacyjna atrakcja w Twojej ofercie!
  • łatwa obsługa, niskie koszty utrzymania
  • możliwość wykorzystania do pieczenia chleba, mięs itp.
  • mobilność, waga tylko 69kg, możliwość łatwego przenoszenia
  • gotowy produkt prosto od producenta

Zabawa dla każdego!

Zastanawiasz się co zrobić, aby Twoi goście miło spędzili czas?

Zaproponuj im spotkania przy klimatycznym toskańskim piecu!

Każdy może zrobić własną pizzę. Czas wypieku pizzy to zaledwie 3 minuty w temperaturze 300 stopni, jej smak zachwyci każdego, nawet najbardziej wymagającego smakosza.

Niech to będzie ciekawe doświadczenie, super zabawa, a przy tym wspólna integracja.

Piec do pizzy? Nie tylko!

Oczywiście pizza z pieca opalanego drewnem smakuje wyśmienicie, jednak nasz piec można też wykorzystać do innych celów! Możesz upiec chleb, podgrzać szybko mięso, ryby, warzywa lub inne dania, ogranicza Cię tylko własna wyobraźnia.

Jak piec pizzę?

To prosta sprawa. Nagrzewasz piec do ok 350 st. (temperaturę sprawdzisz za pomocą termometru, zamontowanego na przedniej ściance). Następnie specjalnie wyprofilowaną blaszką (dołączona do zestawu) przesuwasz żar w lewo - traktując tą blaszkę jako ścianę oddzielającą od ognia. Wkładasz łopatą pizzę na prawą stronę i po około 2-3 minutach wyciągasz upieczoną pizzę!

Warto pamiętać o obracaniu pizzy podczas pieczenia. To popularny w Toskanii sposób wypieku włoskiej pizzy.

Wyprzedź konkurencję i zdobądź piec już teraz!